Om oss

Magnus är personen bakom Petersson och Maria är personen bakom Falck i företagsnamnet. Vi har varit egna företagare sedan 90-talet, men nu är det dags att utöka med något gemensamt.

När vi träffades 2007 så kom tankarna om ett företag tillsammans. Vi har en stark önskan om att själva tillverka. Vi har en lampa som ska bli CE-märkt. Järn är ett underbart material och vi kommer erbjuda fler produkter efter hand, en del utav Järn men även andra material. Just nu är det tiden som saknas, och tid ska det få ta, vi tror det blir bättre utan stress.

När man en gång upplevt känslan det ger att handla rättvisemärkta produkter, den obeskrivligt sköna känslan att den som har tillverkat produkten har haft ok villkor, då är det svårt att göra något annat.

När konsumtion som är rättvis/fairtrade kan bidra till en hållbar utveckling genom att erbjuda bättre handelsvillkor och garantera rättigheter för marginaliserade producenter och arbetare, så blir det vi köper så mycket mer än något vi vill ha och/eller behöver.

Vi tycker om Ekologiskt också, så en strävan efter produkter som är både fairtrade och eko är självklar.
Vi har även beslutat att ta med en och annan produkt som är begagnad, då kommer det inte finnas mer än kanske en eller två av just den produkten. Återbruk är ju också något som känns bra.

Svenskt hantverk från små företag är också något vi önskar kunna erbjuda i vår webbutik.

Vi önskar dig välkommen att följa med på vår resa, vi vet inte vart vi hamnar men vi vet att vi vill ge dig samma känsla som vi får av rättvist och ekologiskt tänkande, att kunna handla med en bra känsla.
Ett försök att bidra till en rättvis värld!

Petersson & Falck AB
Organisationsnummer 556999-8395